O nama

Papagaj Poliglot je on-line škola za učenje engleskog, nemackog i spanskog jezika. Nastala je iz dugotrajnog pedagoškog iskustva u radu sa decom i odraslima i kreativnog pristupa učenju engleskog jezika. Koristeći odličnu Speaker metodu, u radu sa odraslima i decom koristimo Cambridge komunikativne metode (CLT) kao i metode potpune fizičke rakcije (TPR).

CLT se smatra naprednom metodom učenja stranog jezika gde Vi razgovarate minimum 50% u toku časa.

Svi časovi se odvijaju individualno, čime profesor posvećuje svoju punu pažnju samo Vama.
Za razliku od drugih škola, naša škola je prva u Srbiji za koju rade sertifikovani profesori iz Amerike i Velike Britanije kao i profesori iz Srbije.

Nešto više o vlasniku škole

Ideja o osnivanju škole je nastala usred posmatranja pristupa našeg školskog sistema kao i pristupa u regularnim školama stranih jezika.

Naime, u školama nije moguće ostvariti konverzaciju usled velikog broja đaka u učionici, dok u standradnim školama grupe nisu oformljene tako da svi jednako usvajaju znanje. Pa i oni koji brže usvoje, ne mogu doći do izražaja zbog drugih koji nekad usporavaju proces učenja. Jezik je konverzacija, a ne gramatika po našem mišljenju, a i mišljenju mnogih. Veliki broj dece odbija da uči strani jezik upravo zbog ovakvog pristupa koji nije ni malo lak, ni interesantan.

Ovakvim zapažanjem, implementirali smo drugačiji pristup od ostalih škola koje se razlikuje u sledećim stvarima. Kao prvo, fokus škole je individualna nastava, odnosno rad jedan na jedan. Time se gradivo kvalitetnije i brže prelazi od standardnih škola.

Pristup svakom učeniku je drugačiji. Pogotovo kod dece, gde svakog roditelja pitamo za hobi deteta, ili za omiljeni crtani, ili strip. Te informacije dobija naš profesor, i njima se služimo kada detetu padne koncentracija, ili da je/ga zadržimo zainteresovanim.

Zato smo i profesore nazvali personalizovanim profesorima koji se bave samo Vama. Svaki učenik ima neke sfere u učenju stranog jezika koje joj/mu slabije idu. Neko je sigurniji u konverzaciji, a slabiji u gramatici, ili obrnuto. Upravo zbog ovoga se lekcije prave prema jačim ili slabijim stranama svake individue. Takođe, omogućili smo svakom klijentu pre svakog časa da kaže na šta želi da se fokusira. Da li je to gramatika, konverzacija ili nesto slično. 

Takođe, proces samog ulaska u školu se sastoji od tri dela. Slanja probnog testa na email, čime se utvrđuje nivo i znanje klijenta. Zatim sledi besplatan probni čas na kojem pokazujemo na šta bi nas student trebao da se fokusira, i zatim početak samih časova i prelaženje lekcija u kratkom vremenskom roku. 

Usled globalizma i velikog porasta stranih firmi u našoj državi, a i odlaska mnogih ljudi na rad u inostranstvo, strani jezik vise nije želja, već potreba. Pružite nam naše poverenje, i mi ćemo učiniti da se zaljubite u strani jezik! 

Vaš Papagaj Poliglot